MedWatch

Fiskere klager over selskabers brug af vand fra Danmarks fjerdestørste sø

Danmarks Sportsfiskerforbund ønsker at få sat en stopper for Novo Nordisk og andre selskabers brug af ferskvand fra Danmarks fjerde største sø, Tissø. Ifølge sportsfiskerforbundets natur- og miljøkonsulent lider både dyreliv og planter under vandindvindingen.

Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix

Det er til skade for naturen, når Novo Nordisk og andre selskaber anvender ferskvand fra Danmarks fjerde største sø, Tissø, til produktionen på deres lokale fabrikker.

Sådan lyder det fra Danmarks Sportsfiskerforbund til Politiken.

Ifølge mediet har forbundet derfor i denne uge valgt at klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet, efter et flertal i Kalundborg Kommunalbestyrelse tilbage i juni valgte at forlænge en 30-årig aftale om vandindvinding fra Tissø.

"Det er ikke bare ørreder, men også fugle og planter, som lider under vandindvindingen i dag. Vores ønske og håb er, at der bliver sat en stopper for det, og at industrien finder andre måder at finde deres vand på. Ja, det vil koste nogle penge for eksempel at afsalte havvand. Men det er altså også firmaer, som har ret heavy overskud," siger Lars Brinch Thygesen, natur- og miljøkonsulent hos Danmarks Sportsfiskerforbund, til Politiken.

Til Politiken oplyser Novo Nordisk, at selskabets talspersoner er gået på sommerferie og henviser i stedet til Kalundborg Forsyning, kommunen og deres rådgivere. Dog skriver medicinalselskabet til mediet:

"Bæredygtighed er en del af Novo Nordisks dna, og det er vigtigt for os, at de lokale vandressourcer i Tissø forvaltes på den mest bæredygtige måde, både på kort og lang sigt."

Mere fra MedWatch

Sanofi dropper udvikling af mRNA-vaccine mod covid-19

Moderna samt Pfizer og Biontech har sat sig så effektivt på markedet for mRNA-vacciner mod covid-19, at Sanofi nu dropper selskabets kandidat inden for samme teknologi - satser i stedet på mere traditionel vaccine-teknologi.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier