MedWatch

Novo Nordisk satser på RNA i flere områder

Det er langt fra kun vaccineselskaber, som ser potentiale i at bruge RNA-teknologi til behandling af sygdomme, herhjemme er Novo Nordisk også med i opløbet og har indgået aftaler på området.

Foto: Novo Nordisk / PR

Når Novo Nordisk for to år siden indgik en aftale med det amerikanske selskab Dicerna er det fordi den danske medicinalkoncern, ligesom en række andre spillere inden for lægemiddelindustrien, også ser potentiale i at manipulere med RNA'et.

Det skriver Børsen.

Aftalen med Dicerna angår mere præcist den form for RNA-teknologi, som hedder RNA-interferens, eller RNAi, hvor selskaberne prøver at sænke produktionen af skadelige proteiner - en tilgang, som Novo Nordisk direktørs for global drug discovery, Karin Conde-Knape, kalder for "helt klart spændende".

"Den har grundlæggende potentiale inden for alle de sygdomsområder, vi arbejder med. Det kunne være diabetes, hjerte-kar-sygdomme, nash (fedtleversygdom, red.), fedme – det hele," siger hun.

Dicerna er langt fra det eneste selskab, som beskæftiger sig med netop denne form for RNAi-teknologi. Det amerikanske biotekselskab Alnylam er ligeledes en af frontløberne, og overfor MedWatch har Klaus Charisse, der er vicepræsident for forskning hos Alnylam, sammenlignet de nye fremskridt i RNAi-terapierne med den udvikling, som antistofbaseret medicin har været igennem over de sidste tyve år.

Novo Nordisk betaler 1,5 mia. kr. for partnerskab med RNA-selskab

Novo Nordisk satser på 30 mulige midler i RNA-aftale: "Et rigtig godt skridt fremad" 

Alnylam sidder på en ny frontlinje for lægemidler: "De bliver de nye antistoffer" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier