MedWatch

Australiere køber Danmarks største cannabisselskab

En australsk køber overtager Spectrum Therapeutics og har store planer om at udvide produktionen af cannabis i Danmark for at bruge den til at forsyne Europa.

Efter en årrække med massive tab får cannabisproducenten Spectrum Therapeutics ny ejer og nyt navn. | Foto: Christian Lykking/ERH

Børsnoterede Little Green Pharma, som dyrker og producerer medicinsk cannabis i Australien, opkøber den største danske cannabis-producent Spectrum Therapeutics, som har en af de største produktioner i Europa, og det mangedobler det australske selskabs produktionskapacitet.

Det skriver Jyllands-Posten.

Spectrum Therapeutics har kæmpet med massive tab, og avisen skriver, at australierne muligvis har gjort et røverkøb, som kan blive startskuddet til en blodig priskrig på cannabisprodukter.

Det australske selskabs aktiekurs steg 25 pct. efter annonceringen af købet på knap 100 mio. kr. for Spectrum Therapeutics, der råder over 22.000 kvadratmeter drivhuse til cannabisproduktion samt laboratorier og EU-certificerede produktionsfaciliteter, og som giver en produktionskapacitet på 12 tons tørrede cannabisblomster om året.

"Det er indlysende, at det ville koste en hel del mere end 100 mio. kr., hvis man skulle ud at opbygge en produktion som vores fra bunden," siger Morten Snede, der er adm. direktør for Spectrum Therapeutics, som nu skifter navn til Little Green Pharma Denmark.

Spectrum Therapeutics har været ejet af den canadiske cannabisproducent Canopy Growth, som de seneste fire år i alt har bogført underskud på 460 mio. kr. i det danske datterselskab, og tidligere i år annoncerede det canadiske selskab, at man ville trække sig ud af produktionen i Danmark, og siden har man ledt efter en køber.

Danske cannabisproducenter kæmper for at finde vej til forbrugerne 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier