MedWatch

Bavarian Nordic afviser at ville sælge coronavaccine

Økonomien er stadig en kritisk faktor for Bavarian Nordics videre arbejde med en mulig coronavaccine, men selskabet går ikke med salgstanker, som det ellers forlød fredag.

Foto: Philip Davali/Ekstra Bladet, Philip Davali

Den danskudviklede vaccine mod coronavirus, som Bavarian Nordic udvikler sammen med blandt andet Adaptvac, er ikke på vej på nye hænder.

Det siger Rolf Sass Sørensen, vice president for investor relations i Bavarian Nordic, til Helsingør Dagblad.

"Det passer ikke og er en total misforståelse, når andre medier skriver, at vi overvejer at sælge vaccinen. Det er vi slet ikke interesseret i. Men vi mangler penge og kan blive nødt til at udskyde den. Det er kritisk," siger han til mediet.

Fredag kunne Jyllands-Posten ellers berette, at et frasalg af den potentielle vaccine i yderste konsekvens kunne komme på tale, såfremt Bavarian Nordic ikke sikrer sig den nødvendige finansiering til forestående fase 3-forsøg.

"Skulle dette vise sig ikke at blive tilfældet, er vi nødt til at kigge på alternative muligheder. I yderste konsekvens må vi overveje, om vi er de rigtige ejere af dette fantastiske aktiv i Danmark," lød det således i fredags til Jyllands-Posten Finans fra samme Rolf Sass Sørensen.

Bavarian Nordic har været i dialog med regeringen om en mulig investering fra staten, men selskabet mangler "bindende udsagn" for at komme videre i udviklingen med vaccinen.

Partier kræver svar i sag om Bavarian-vaccine: "Helt oplagt" at staten investerer

Bavarian Nordic overvejer at sælge lovende dansk covid-19-vaccine 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier