MedWatch

Novavax udnytter kursstigninger og solide vaccinedata til aktiesalg

Novavax har tidligere også demonstreret tilsvarende gode resultater med sin vaccine blandt 10.000 personer i et fase-3-studie i Storbritannien.

Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS/AFP / AFP

Den amerikanske biotekkoncern Novavax, der står til at blive den næste til at få en coronavaccine på markedet, falder tirsdag med 8,4 pct.

Det skyldes, at vaccineudvikleren har valgt at udnytte den senere tids kursfremgang og mandagens positive forsøgsdata med selskabets mulige coronavaccine til at rejse 500 mio. dollar i frisk kapital.

Dataene fra Novavax' fase 3-forsøg, Prevent-studiet, som omfattede knap 30.000 mexicanere og amerikanere, viste en overordnet effekt af vaccinen på mere end 90 pct., inklusiv mod forskellige coronavarianter, mens den i forhold til kritisk sygdom og hospitalsindlæggelse var 100 pct. virksom. Data, der fint konkurrerer med resultaterne af de to mRNA-vacciner fra henholdsvis Pfizer og Moderna.

Nyheden gav ikke nogen belønning på markedet mandag, da aktien faldt med 0,9 pct., men forventningens glæde frem til tallene havde nu også været stor, da aktien var steget med 42 pct. de foregående to uger.

Novavax har tidligere også demonstreret tilsvarende gode resultater med sin vaccine blandt 10.000 personer i et fase-3-studie i Storbritannien.

Biotekkoncernen venter at søge om nødgodkendelse af sin vaccine i USA i starten tredje kvartal.

Koncernen regner med at kunne producere 100 mio. doser af vaccinen om måneden ved udgangen af tredje kvartal og 150 mio. doser ved udgangen af fjerde.

Novavax' vaccine er ikke baseret på mRNA-teknologi, men er en protein-baseret vaccine.

Mere fra MedWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier