MedWatch

Investeringsøkonom: Biogen kan bane vejen for flere godkendelser

FDA's godkendelse af Biogens alzheimersmedicin Aduhelm kan få investorerne til at vejre morgenluft i relation til Lundbeck, vurderer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen.

Foto: Jens Dresling

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har valgt at godkende amerikanske Biogens alzheimersmedicin Aduhelm, og det kan vise sig at være en gamechanger for hele industrien, herunder Lundbeck, der har et projekt i fase 3.

"Alt andet lige kan det få investorerne til at vejre morgenluft i relation til Lundbeck. Måske er mulighederne for en godkendelse bedre, end investorerne tidligere har troet. Et middel mod Alzheimers, som bliver godkendt, vil næsten per automatik blive en blockbuster," skriver investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen i en kommentar.

En blockbuster er et produkt, som opnår et salg på mere end 1 mia. dollar. Ifølge Bloomberg er det første gang i næsten 20 år, at et nyt middel mod Alzheimers er blevet godkendt. Nyheden fik mandag Biogen-aktien til at tage et markant kurshop på børsen i USA. Det kan også vise sig at smitte af på Lundbeck i tirsdagens aktiehandel.

"Der er rigtig mange hvis'er. Sikkert er det, at Lundbecks aktiekurs har været og er massivt under pres. Det skyldes pipelinesvaghed og en række produkter, som løber af patent. Gode data og/eller Biogens FDA godkendelsesstempel kan være et af de lyspunkter for Lundbecks aktionærer, som der har været alt for få af de seneste mange år," skriver Per Hansen videre.

FDA's godkendelse af Aduhelm gælder ikke blot for patienter, som befinder sig i sygdommens tidlige stadier. Det er godkendt til en bred vifte af patienter med Alzheimers, skriver Bloomberg News, der samtidig fremhæver, at godkendelsen også kan få stor betydning for selskaber som Eli Lilly og Roche, der også er ved at udvikle Alzheimers produkter.

I øjeblikket er Aduhelm også ved at blive vurderet i Europa, Japan, Canada, Australien og Brasilien. Biogen har tidligere meddelt, at selskabet er klar til at gå ind i disse markeder, hvis Aduhelm også godkendes her.

Der var ikke meget, som pegede i retning af, at Biogen ville få godkendt Aduhelm, fremhæver Per Hansen.

"Tidligere har eksperter ikke været uddelt begejstrede for de forskningsresultater, som har været lagt frem. To store studier gav ikke samme overbevisende resultat. Det var derfor ikke umiddelbart ventet, at FDA ville vende tommelfingeren opad," skriver han.

Per Hansen skriver, at FDA-godkendelsen kan være et resultat af, at Biogen blot har det mest lovende produkt på markedet. Et marked, hvor der findes få gode behandlingsmuligheder.

Lundbeck kunne i april fortælle, at det ville indsamle flere data i sit fase 3-studie. På det tidspunkt tolkede investorer og analytikere det som entydigt negativt, skriver Per Hansen videre.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier