MedWatch

Biogen består eksamen for Alzheimers medicin hos FDA

FDA godkender Biogens Alzheimers medicin, aducanumab.

Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS / X90051

Medicinalselskabet Biogen stiger markant på det amerikanske aktiemarked mandag, efter de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA) har godkendt Biogens alzheimersmedicin, aducanumab.

Biogen blev sat i børspause inden godkendelse, og stiger i de første minutters handel, efter at investorerne igen har fået frit slag, med hele 58 pct. til 452 dollar.

Der har da også været usikkerhed om godkendelsen, der kommer, på trods af at der i forskerkredse har været uenighed om de noget blandede resultater i de kliniske studier af lægemidlet.

Blandt andet har FDA's uafhængige ekspertpanel i november vist sig særdeles skeptisk og med stemmerne 8-1 afgjort, at det ikke mente, at et enkelt succesrigt studie var nok til at bevise, at midlet har effekt.

På et pressemøde mandag efter godkendelsen, sagde FDA-direktør med ansvar for nye lægemidler, Peter Stein, at patienterne må acceptere nogen usikkerhed om effekten. Han sagde desuden, at midlet vil blive taget af markedet igen, hvis fremtidige studier flopper.

Det er første gang siden 2003, at der godkendes et alzheimersmiddel i USA, og for Biogen og partneren Eisai er der tale om et stort rygstød. Ifølge Bloomberg News har analytikere tidligere estimeret et topsalg af medicinen på omkring 5 mia. dollar. Prislappen på medicinen er 56.000 dollar for et års behandling.

Biogens japanske partner, Eisais, amerikanske ADR stiger med 63 pct. til 121 dollar.

Desuden er der stigninger på henholdsvis 16 pct. og 10 pct. til konkurrenter som Athira Pharma og Alector, der begge arbejder på at udvikle alzheimersmedicin.

Goldman Sachs-analytiker Graig Suvannavejh siger ifølge The Fly, at godkendelsen afspejler lægemiddelstyrelsens ønske om at få flere behandlinger gjort tilgængelige for læger og patienter med Alzheimers sygdom.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier