Bavarian Nordic: Positiv dialog om finansiering af covid-19-vaccine

Bavarian Nordic ser positivt på at lande en eller flere investorer, der kan bidrage til at finansiere et fase 3-forsøg med selskabets mulige vaccine mod coronavirus.
Foto: Philip Davali/Ekstra Bladet, Philip Davali
Foto: Philip Davali/Ekstra Bladet, Philip Davali
AF RITZAU FINANS

Bavarian Nordics dialog med regeringen og flere andre parter om finansieringen af fase 3-forsøget med selskabets covid-19-vaccinekandidat er meget positiv.

Det siger Bavarian Nordics investor relations-chef, Rolf Sass Sørensen, til Ritzau Finans efter selskabets regnskab for første kvartal.

"Vi er i øjeblikket i dialog med forskellige parter. En af disse parter er regeringen, som de også selv har sagt. Der har vi nogle meget positive dialoger kørende med parterne," siger Rolf Sass Sørensen.

"Der er ikke noget endeligt, men vi er fortsat meget optimistiske."

Rolf Sass Sørensen er også meget optimistisk med hensyn til, at selskabet får en positiv tilkendegivelse fra en eller anden part inden fase 3-forsøget påbegyndes efter sommerferien.

Finansieringen af fase 3-forsøget er ifølge IR-chefen heller ikke afhængig af forsøgsdata.

Der er store forventninger til salgspotentialet, hvis Bavarian Nordics covid-19-vaccine bliver godkendt. Danske Bank estimerer med et salgspotentiale på op til 500 mio. doser over fem år - svarende til en samlet omsætning på op til 8 mia. dollar.

Generelt vurderer investor relations-chefen, at det går fint med covid-19-vaccinen, og det fremhæves også, at vaccinen er i gang med fase I-forsøget i Holland.

Covid-19-vaccinens sikkerhedsdata ser gode ud, fremhæver Rolf Sass Sørensen, der venter de endelige data fra forsøget i slutningen af juni eller starten af juli.

"Inden de data kommer, forventer vi at starte fase 2-forsøget i eget regi," fortæller IR-chefen, der pointerer, at fase 1-forsøget er startet af et konsortium under Adaptvac.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også