MedWatch

Novos ziltivekimab når primære slutmål mod inflammatoriske biomarkører

Forsøget viste ifølge Novo Nordisk en betydelig reduktion i flere inflammatoriske biomarkører associeret med åreforkalkning hos mennesker med fremskreden kronisk nyresygdom.

Foto: Novo Nordisk Pharmatech/PR

Novo Nordisk har præsenteret resultater fra Rescue, der er et fase 2-forsøg med det månedlige behandling ziltivekimab, der nåede sit primære slutmål ved at reducere inflammatoriske biomarkører associeret med åreforkalkning (aterosklerose) hos mennesker med fremskreden kronisk nyresygdom.

Det skriver Novo Nordisk i en pressemeddelelse, der fremhæver, at forsøgsdataene blev annonceret i dag på det virtuelle American College of Cardiologys (ACC) 70. årlige videnskabelige konference og samtidigt offentliggjort i The Lancet .

Forsøget viste ifølge Novo Nordisk en betydelig reduktion af flere inflammatoriske biomarkører associeret med åreforkalkning hos mennesker med avanceret kronisk nyresygdom og forhøjet højfølsomt C-reaktivt protein (hsCRP), der repræsenterer høj kardiovaskulær risiko.

Rescue-studiet nåede sit primære slutmål og viste, at medianniveauerne af hsCRP efter 12 uger blev signifikant reduceret med ziltivekimab sammenlignet med placebo med en reduktion på op til 92 pct. sammenlignet med 4 pct. for placebo.

"I Rescue-studiet viste ziltivekimab signifikante reduktioner i inflammatoriske biomarkører associeret med aterosklerose, herunder hsCRP," siger Paul M. Ridker, direktør for Center for Kardiovaskulær Forebyggelse, Brigham og Women's Hospital, der fortsætter:

"Kronisk betændelse er almindelig hos mennesker med kronisk nyresygdom og sætter dem i øget risiko for kardiovaskulære hændelser, såsom hjerteanfald og slagtilfælde."

Mere fra MedWatch

Amerikansk coronavaccine er over 90 pct effektiv

Amerikanske Novavax oplyser mandag, at selskabets vaccine viser 90,4 pct. effektivitet mod flere forskellige varianter af covid-19. Selskabet forventer at søge om godkendelse i tredje kvartal i 2021.

Dansker skal stå i spidsen for Olympus i Norden og Holland

Japanske Olympus har peget på en dansker til at stå i spidsen for medicoselskabets forretninger i Norden og Holland. "En enorm ære," lyder det fra manden, der træder ind i den nye rolle efter 15 år i koncernen, de seneste otte år som landechef i Danmark.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier