MedWatch

Astellas indgår strategisk samarbejdsaftale med Kyoto University

Det japanske medicinalfirma Astellas har indgået en fast samarbejdsaftale med et datterselskab til Kyoto University om at udvikle og promovere forskningsresultater fra japanske universiteter.

I Japan ønsker medicinalselskabet Astellas at styrke venturemiljøet i Kyoto med en alliance med universitet i byen. | Foto: YUKI IWAMURA/AFP / AFP

Medicinalvirksomheden Astellas vil fremover hjælpe med at opdage, støtte og promovere forskning fra universiteter fra Japan.

Det fremgår af en samarbejdsaftale mellem den japanske medicinalvirksomhed og selskabet Kyoto icap, som er et datterselskab til Kyoto University, og som har til opgave at sikre investeringer til universitetets forskere.

De to parter kalder aftalen for en strategisk alliance, og de vil etablere et system med regelmæssig udveksling af information om lægemiddeludvikling og sundhed.

Astellas har været engageret i aktiviteter hos Kyoto University og Kyoto icap siden 2017, og en af ambitionerne med den nye aftale er at styrke hele økosystemet for ventureselskaber i Kyoto.

Mere fra MedWatch

Topchef efter nyt studieflop: "Det ligner jo lidt en Orphazyme"

Efter endnu et fejlslagent fase 2-forsøg, der har kostet biotekselskabet Asarina Pharma 50 mio. kr., nærmer det danskledede selskab sig afgrunden. Kun to skud har selskabet nu tilbage i bøssen, finansieringen til det ene mangler, og flopper de også, må selskabet dreje nøglen om, fortæller topchef Peter Nordkild.

Mærsk-donation til KU skal give laboratorier i topklasse

Etableringen af nye faciliteter i Mærsk Tårnet sikrer såkaldte GMO klasse 3-laboratorier, hvor forskere i Danmark vil kunne arbejde med blandt andet virus på et langt mere avanceret niveau end hidtil, lyder det fra Københavns Universitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier