MedWatch

Handelsorgan slår alarm over aflønning af Astrazenecas topchef

Forud for tirsdagens generalforsamling hos Astrazeneca har The Investment Association, der repræsenterer britiske investeringsforvaltere, udstedt en advarsel på næsthøjeste niveau omkring medicinalselskabets planlagte aflønning af topchef Pascal Soriot.

Foto: BRENDA GOH/REUTERS / X04235

En af de mest indflydelsesrige investorgrupper i London har meldt sig på banen i diskussionerne om en bonus til Astrazenecas topchef, Pascal Soriot, der kan bringe hans løn op på knap 18 mio. pund.

Det skriver britiske The Times.

The Investment Association, der repræsenterer britiske investeringsforvaltere, har udstedt en advarsel på næsthøjeste niveau omkring medicinalselskabets planlagte aflønning af topchefen.

Advarslen er et gult kort til selskabet og kan kaste nyt brænde på et allerede brændende bål.

For diskussionerne har været store blandt Astrazenecas investorer, der forud for tirsdagens generalforsamling er uenige om, hvor stor topchefens løncheck bør være.

Ifølge planen står Pascal Soriot til en basislønstigning på 3 pct. til samlet 1,3 mio. pund.

Samtidig vil topchefens aktiegevinster stige til maksimalt 650 pct. af hans løn mod tidligere 550 pct. Det betyder i konkrete tal, at topchefen vil modtage 8,6 mio. pund uden ændringer i aktiekursen. Skulle aktien stige 50 pct., vil lønpakken få en værdi af 17,8 mio. pund.

Spørger man investeringschef i Jupiter Asset Management, Richard Buxton, er det "skørt" som investor at gå imod bonusordningen og risikere, at Pascal Soriot forlader selskabet.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier