MedWatch

ALKs første kvartal bedre end ventet på top og i bund

Allergiselskabet ALK oppræciserer forventningerne til året efter et 1. kvartal, der overgik forventningerne.

Foto: ALK / PR

ALK klarede sig bedre end ventet i første kvartal målt på såvel indtjening som omsætning.

Selskabet, der producerer allergivacciner, omsatte for 1021 mio. kr. i januar, februar og marts mod 956 mio. kr. i samme periode året før. Analytikere havde ventet et salg på 1000 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af ALK.

Det er første gang, at selskabet omsætter for mere end 1 mia. kr. i et kvartal. Omsætningsvæksten på 9 pct. er båret af en markant vækst i tablet-salget, der steg 32 pct.

Driftsresultatet, EBIT, blev et overskud på 166 mio. kr. mod et plus på 137 mio. kr. i første kvartal af 2020. Analytikerkorpset havde regnet med et overskud på 118 mio. kr.

Opgjort før af- og nedskrivninger, EBITDA, endte driftsresultatet på plus 226 mio. kr. mod estimeret 177 mio. kr. og 198 mio. kr. i første kvartal af 2020.

På den baggrund oppræciserer selskabet forventningerne til 2021.

"Dette er delvist udlignet af af fortsat usikkerhed relateret til covid og dets fortsatte påvirkning på salget af ALK's ældre produkter," skriver selskabet i sit regnskab for første kvartal.

Allergivaccineselskabet venter nu en omsætningsvækst på 9-12 pct. i lokal valuta mod en tidligere ventet vækst på 8-12 pct.

Tabletsalget ventes nu at vokse omkring 25 pct. i år mod tidligere mindst 20 pct.

Driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBITDA, ses endvidere nu lande på 375-425 mio. kr. mod tidligere 325-425 mio. kr.

ALK justerer også i forventningerne til de frie pengestrømme, som nu ventes på minus 200 mio. kr. mod før minus 200-300 mio. kr.

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier