MedWatch

Tidligere Novo-projekt henter 283 mio. kr. fra Lundbeckfonden

Investeringen fra blandt andre Lundbeckfonden skal bruges til at få projektet, der havde sin spæde start hos Novo Nordisk og nu lever videre i virksomheden Cytoki Pharma, igennnem fase 2 af udviklingen.

Foto: PRIVATFOTO

En tidligere forskningsleder hos Novo Nordisk, der blev selvstændig med selskabet Cytoki Pharma i 2019, har netop hentet 283 mio. kr. fra Lundbeckfonden samt fonde fra Frankrig, Schweiz og Spanien, skriver Børsen.

Det startede som et diabetesprojekt hos Novo Nordisk, men forskningsleder Rasmus Jørgensen forlod diabeteskoncernen for at stifte sit eget selskab og undersøge mulighederne for at forbedre behandlingen af inflammatorisk tarmsygdom med IL-22 proteinet.

"Den helende effekt er et så stort behov i mange alvorlige sygdomme, så hvis først det virker i inflammatorisk tarmsygdom, så bliver det ikke den eneste sygdom, det bliver godkendt til," siger Rasmus Jørgensen, adm. direktør og stifter af Cytoki Pharma, til avisen.

Investeringen fra Lundbeckfonden, franske Seventure Partners, schweiziske +ND Capital og spanske Ysios Capital skal bruges til at få projektet igennem fase 2 af udviklingen.

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier