MedWatch

Moderna vil levere coronavacciner til hårdt ramte udviklingslande

WHO-programmet Covax, der sikrer gratis vacciner vil udviklingslande, modtager 34 mio. doser vaccine mod coronavirus fra medicinalselskabet Moderna.

Foto: Carlos Osorio/REUTERS / X06772

Det amerikanske medicinalselskab Moderna vil sende 34 mio. doser coronavacciner til et international WHO-program, der distribuerer gratis vacciner til udviklingslande.

Det skriver Wall Street Journal.

Modernas vaccinedoser leveres efter planen i fjerde kvartal til Covax-programmet, som er finansieret af vestlige regeringer igennem WHO.

Covax har desuden mulighed for at købe yderligere 466 mio. doser i 2022, fortæller Moderna og organisationen Gavi, der også står bag programmet.

Modernas håndsrækning kommer i en tid, hvor flere udviklingslande som Indien og Brasilien er stærkt udfordret af coronapandemien og oplever rekordhøje dødstal.

Ifølge investeringsbanken UBS vil udviklingslande kun have vaccineret 30 pct. af deres befolkning ved årets udgang, hvis ikke kursen ændres.

"Vi anerkender, at mange lande har begrænsede ressourcer til at tilgå covid-19-vacciner. Vi støtter Covax' mission for at sikre bred, økonomisk overkommelig og lige adgang til coronavacciner," siger Stéphane Bancel, der er administrerende direktør hos Moderna, til Wall Street Journal.

Indtil nu har Covax kun leveret 50 mio. doser ud af de 2 mia. doser, som er målet for 2021. Når Covax sit mål, er det nok til at vaccinere omkring 20 pct. af modtagerlandenes befolkning, skriver avisen.

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier