Biden parat til at dele coronavacciner med Indien

"Vi vil have andre vacciner som Novavax', og andre kommer også. Jeg tror, vi vil være i en position til at dele vacciner såvel som know-how med andre lande, der har et meget stort behov," siger den amerikanske præsident.
Foto: Kevin Lamarque/REUTERS / X00157
Foto: Kevin Lamarque/REUTERS / X00157
af ritzau finans

USA's præsident, Joe Biden, er parat til at dele både vacciner og know-how med Indien, som for tiden oplever en eksplosiv vækst i coronasmitten, hvilket har øget antallet af dagligt døde i det store land, ligesom landets hospitaler er under stort pres.

Det skriver Bloomberg News.

USA, der for tiden oplever et fald i smittevæksten, er blevet kritiseret for ikke at have lempet tilstrækkeligt på restriktionerne på elementer, som anvendes til produktion af vacciner, ligesom landet har 60 mio. doser Astrazeneca-vaccine liggende på lager. Landet anvender nemlig ikke Astrazenecas vaccine, da den endnu ikke er godkendt i USA.

"Vi vil have andre vacciner som Novavax', og andre kommer også. Jeg tror, vi vil være i en position til at dele vacciner såvel som know-how med andre lande, der har et meget stort behov," sagde præsidenten tirsdag, mens han "håbede på", at kunne sende vacciner til særligt Indien.

USA har siden den 20. januar, da præsident Joe Biden blev indsat i sit embede, givet 215 mio. vaccinedoser til amerikanerne. Og mere end 67 pct. af de ældre i landet er nu blevet beskyttet med vaccine.

USA er dog langt fra færdig med at vaccinere sine indbyggere, og tirsdag opfordrede præsidenten amerikanerne til at lade sig vaccinere, ligesom han takkede dem, som allerede har fået stikket, for at gøre deres "patriotiske pligt".

Tirsdag kom der også en ny melding fra sundhedsmyndighederne om, at man ikke behøver at anvende mundbind i forbindelse med en række udendørsaktiviteter, såfremt man er vaccineret. En "rigtigt god grund" til at blive vaccineret, hvis man ikke allerede er det, mente Joe Biden.

Novavax' aktie steg i øvrigt på baggrund af præsidentens bemærkning. I forvejen var den omkring 7 pct. i plus, men toppede lige efter med en stigning på 13 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også