MedWatch

Kina tæt på at godkende udenlandsk vaccine

En mulig godkendelse kan komme inden juli, da både hjemlige videnskabsfolk og udenlandske virksomheder presser på for en udvidelse af vaccinemulighederne i landet.

Foto: Joe Raedle/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Kinas regering overvejer at godkende den første udenlandske coronavaccine. Et grønt lys til vaccinen fra Pfizer og Biontech afhænger dog muligvis af, hvorvidt andre lande er parate til at godkende de kinesiske vacciner.

Det skriver The Wall Street Journal med henvisning til unavngivne kilder.

En mulig godkendelse kan komme inden juli, da både hjemlige videnskabsfolk og udenlandske virksomheder presser på for en udvidelse af vaccinemulighederne i landet.

Data fra brugen af de kinesiske vacciner har ifølge kilderne vist sig nærmest 100 pct. effektive i forhold til at forhindre kritisk sygdom og hospitalsindlæggelse, men de har ikke samme høje virksomme effekt i forhold til helt at forhindre mildere sygdomstilfælde som flere af de vestlige vacciner.

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier