MedWatch

Professor: Stop for J&J-vaccine kan få store konsekvenser for dansk vaccineplan

Hvis man kun benytter sig af vacciner fra Pfizer og Moderna, vil det tage resten af året at få vaccineret den danske befolkning, siger professor.

Foto: Patrick T. Fallon/AFP / AFP

Den danske vaccineplan kan ende med at blive udskudt igen, efter vaccineleveringerne fra Johnson & Johnson er blevet sat på pause. Sådan lyder beskeden fra professor Jan Pravsgaard Christensen, Institut for Immunologi og Mikrobiologi på Københavns Universitet, ifølge DR og erhvervsmediet Finans.

"Det er noget rigtig skidt, for det betyder, at der kun er Pfizer og Moderna tilbage, og så vil det tage resten af året at få vaccineret den danske befolkning," siger han til Finans.

Ifølge vaccinationskalenderen kunne danskerne se frem til at være færdigvaccineret sidst på sommeren.

Fornylig blev Astrazeneca-vaccinen også sat på pause som følge af en bekymring om blodpropper blandt personer, som har fået vaccinen.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har dog indtil videre udtalt, at det er for tidligt at vurdere konsekvenserne af vaccineudskydelsen.

Professor Jan Pravsgaard Christensen kalder det en "meget svær opgave, Sundhedsstyrelsen står med," hvis Astrazeneca helt droppes, da det kan betyde en tilsvarende bekymring for Johnson & Johnson-vaccinen.

Vaccinen fra Johnson & Johnson er den vaccine, som Danmark har forudbestilt flest doser af.

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier