MedWatch

Spanske Rovi vil lave aktive ingredienser til Modernas covid 19-vaccine

Rovi vil udvide en allerede eksisterende aftale og lave aktive ingredienser til Modernas covid-19-vaccine.

Foto: MARCO TRUJILLO/REUTERS / X06279

Det spanske medicinalselskab Rovi vil lave aktive ingredienser til Modernas covid-19-vaccine, og dermed udvide en allerede eksisterende aftale, der går på at fylde vaccinen i flasker med ingredienser transporteret fra Schweiz.

Den nye aftale falder i god jord hos investorerne, der sender aktien op med 3,7 pct. til 47,85 euro mandag middag. Dermed er der ikke langt til kursrekorden fra marts på 48,40 euro.

Rovi kan fremstille ingredienser til omkring 100 mio. vacciner om året fra produktionen i Granada, skriver Reuters.

Hidtil er vaccinerne kommet fra Lonza i Schweiz, hvorefter den er blevet sendt til henholdsvis Spanien og Frankrig, hvor Rovi og svenske Recipharm har fyldt den på flasker. Med den nye produktion undgås den lange transport.

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier