MedWatch

Astrazeneca: Vi undersøger de konkrete sager med bivirkninger

Medicinalvirksomheden Astrazeneca er efter ønske fra europæiske sundhedsmyndigheder ved at opdatere deres produktinformation.

Foto: INA FASSBENDER/AFP / AFP

Vaccineproducenten Astrazeneca er i samarbejde med myndighederne ved at opdatere produktinformationen om mulige bivirkninger af deres vaccine.

Og de "arbejder allerede for at forstå de konkrete sager, epidemiologien og mulige mekanismer, der kan forklare disse ekstremt sjældne tilfælde".

Det oplyser medicinalvirksomheden i en pressemeddelelse efter onsdagens melding fra Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA.

EMA sagde tidligere onsdag, at de ser en mulig forbindelse mellem Astrazenecas covid-19 vaccine og sjældne tilfælde af en kombination af usædvanlige blodpropper, blødninger og et lavt antal blodplader.

Sabine Straus, der er formand for EMA's sikkerhedskomité, siger på et pressemøde, at den omtalte risiko ved Astrazenecas vaccine synes at være størst for yngre og kvinder. Hun understreger, at bivirkningerne er ekstremt sjældne.

Astrazeneca skriver, at deres covid-19-vaccine tilbyder modtageren et højt niveau af beskyttelse mod coronavirusset. Fordelene ved coronavaccinen overstiger "betragteligt" risikoen for bivirkningerne, mener Astrazeneca.

Statsepidemiolog Ulla Wändel Liminga fra Sveriges lægemiddelstyrelse oplyser, at en ny produktinformation vil blive brugt til coronavaccinerne fra Astrazeneca.

Den vil fortælle, at kombinationen af blodpropper og lave niveauer af blodplader er "meget sjældne", siger Wändel Liminga ifølge nyhedsbureauet TT.

Over 34 millioner mennesker i Storbritannien og EU har modtaget vaccinen fra Astrazeneca, skriver virksomheden i pressemeddelelsen.

I Danmark har Sundhedsstyrelsen foreløbig sat AstraZeneca-vaccinen på pause indtil 15. april.

Lægemiddelstyrelsen tager i en pressemeddelelse onsdag aften ikke stilling til, om udmeldingen fra EMA får betydning for den danske vaccination med Astrazenecas vaccine.

Mere fra MedWatch

Biomarin forbereder sig på europæisk godkendelse af Ascendis-konkurrent

Amerikanske Biomarin opjusterer både forventningerne til omsætningen og underskuddet i forbindelse med regnskabet for årets andet kvartal. Samtidig melder selskabets topchef, at det kommercielle team er i gang med forberedelserne til en eventuel godkendelse af Voxzogo, der kan blive en mulig konkurrent til Ascendis-kandidat.

Merck lander som ventet i andet kvartal

Medicinalselskabet Merck, kendt som MSD i Europa, har torsdag leveret et regnskab for årets andet kvartal, der i det store hele lever op til analytikeres forventninger til såvel indtjening som omsætning.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier