MedWatch

Sydbank: Ebola-ordre har positiv signalværdi for Bavarians investorer

Dagens ordre til Bavarian fra Janssen på 28 mio. dollar er et vidnesbyrd om, at Ebola-udbrud i større eller mindre skala vil opstå fremadrettet, vurderer senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

Foto: Sydbank/PR

En ny ordre til Bavarian Nordic på bulkvaccine, der indgår i den Ebola-vaccine, som Johnson & Johnson har rettighederne til, har positiv signalværdi for investorerne.

Det vurderer senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank i en kommentar til ordren, som selskabet annoncerede tirsdag til en værdi af 28 mio. dollar.

Ebola-vaccinen blev anbefalet godkendt i EU i maj 2020 og endelig godkendt i juli 2020, og allerede i juni 2020 modtog Bavarian en ordre til en værdi af 13,9 mio. dollar fra Johnson & Johnson om produktion og levering af bulkvaccine til Ebola-vaccinen.

"Dagens ordre er dermed den anden Ebola-vaccine-ordre på under ét år. Selvom fremtidige Ebola-vaccine-ordrer efter vores vurdering er svære at estimere, da de fremtidige ordrer efter vores vurdering vil være drevet af størrelsen på Ebolaudbruddene, anser vi dagens ordre som et vidnesbyrd om, at Ebola-udbrud i større eller mindre skala vil opstå fremadrettet."

"Bavarian kan derfor efter vores vurdering se frem til yderligere ordrer på Ebola-vaccinen de kommende år. Derfor har dagens ordre - ud over værdien på 28 mio. dollar - en positiv signalværdi for investorerne," skriver Søren Løntoft Hansen.

Aktien i Bavarian Nordic lå ved bøtsens luk tirsdag 0,49 pct. højere i 287,80 kr.

Bavarian får ordre fra Janssen på 28 mio. dollar 

Mere fra MedWatch

Tidligere storaktionær holder døren på klem for ny investering i Orphazyme

Venturefonden Sunstone, der for nyligt solgte ud af sine aktier i Orphazyme, afviser ikke på et senere tidspunkt igen at skyde penge i selskabet, der torsdag fik en kold skulder af FDA til selskabets NPC-kandidat. Men fondens formål gør en geninvestering til en svær øvelse, lyder det fra general partner, Sten Verland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier