MedWatch

Stor uklarhed om Mette Frederiksens vaccinepartnerskab med den danske life science-sektor

Bavarian Nordic, AJ Vaccines, Lif, Dansk Biotek og andre centrale aktører har ikke været i kontakt med statsminister Mette Frederiksen (S) om det offentlige-private vaccinepartnerskab, hun efter sigende skulle have oprettet sammen med den danske life science-sektor.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen (S) har bebudet, at hun sammen med den danske life science-sektor har oprettet et offentligt-private vaccinepartnerskab, men ingen lader til at vide, hvem i den danske life science-sektor, der er tale om, og hvad det er for et partnerskab.

Det skriver Berlingske, som har spurgt en lang række centrale aktører i industrien, der ikke har hørt noget til det angivelige vaccinepartnerskab, der skulle være etableret for at se, om der kan produceres vacciner i Danmark.

"Vi (har, red.) oprettet et offentligt-privat partnerskab med vores danske life science-sektor for at afsøge muligheder for at etablere produktionskapacitet herhjemme," skrev statsministeren lørdag på Facebook og gentog dagen efter samme budskab på Instagram.

Men hverken de to danske vaccineproducenter AJ Vaccines og Bavarian Nordic, Lægemiddelindustriforeningen, Lif, der blandt andre repræsenterer Astrazeneca og Pfizer, Dansk Industri, som har en dedikeret life science-afdeling, Dansk Erhverv eller Dansk Biotek er ifølge Berlingske blevet inviteret ind i et offentligt-privat partnerskab med regeringen.

Berlingske har forgæves forsøgt at få svar fra Statsministeriet på, hvad det er for et partnerskab, statsministeren omtaler.

Danske firmaer er klar til Mette Frederiksens vaccinesats: "I væsentlige dele af processen kan vi godt gøre en forskel"

EU-vaccinechef: Israel har ikke corona-løsningen

Mette F. og Merkel enige: Vaccineproduktion er for langsom 

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier