Lundbeck-direktør: Opkøb skal ske med omtanke

Lundbeck er fortsat på udkig efter opkøbsmuligheder, men aftaler skal ske med omtanke, siger administrerende direktør Deborah Dunsire.
Foto: Gregers Tycho/ERH
Foto: Gregers Tycho/ERH
AF RITZAU FINANS

Lundbeck er fortsat på udkig efter at styrke sin pipeline med projekter eller teknologi udefra, og der kigges bredt både på en styrkelse af den tidlige, men også den sene pipeline.

Det er dog vigtigt, at aftalerne bliver struktureret med omtanke, siger administrerende direktør Deborah Dunsire.

"Lige nu er især senstadie aktiver meget højt prissat, så der kan være tidspunkter, hvor vi ser noget, der passer godt ind strategisk, men hvor vi vurderer, at det er for dyrt. Så vi er ikke desperate, og vi vil ikke betale for meget," siger Deborah Dunsire.

Lundbeck har desuden sat sine egne begrænsninger på et eventuelt opkøb. Loftet er i størrelsesordenen 2 mia. dollar, om end man kan strække sig, hvis der følger omsætning med.

"Men det er ikke vores ambition at bruge alle de penge på ét emne," fastslår Deborah Dunsire.

Hun peger også på, at det er vigtigt, at Lundbeck ikke løber for stor risiko, men lader en stor del af betalingen afhænge af, at et eventuelt lægemiddel under udvikling også når i mål.

Lundbeck måtte i marts se et par opkøbte lægemiddelkandidater falde til jorden.

Det gjaldt Foliglurax mod Parkinsons sygdom. Midlet var en del af opkøbet i 2018 af det hollandsk-schweizisk-baserede biotekselskab Prexton Therapeutics. Lundbeck lagde ved den lejlighed en forudbetaling på 100 mio. euro, eller lige under 750 mio. kr.

I maj 2019 fulgte købet Abide Therapeutics, som blandt andet omfattede udvikling af et middel mod Tourettes sygdom. Også det studie er slået fejl, men Lundbeck har ikke opgivet lægemiddelkandidaten i andre indikationer.

Desuden har selskabet sammen med et andet opkøb, Alder Biofarmaceuticals, fået adgang til en teknologiplatform, som selskabet håber i de kommende årtier kan kaste lægemidler af sig inden for et bredt spektrum af hjernesygdomme.

Lundbeck slår forventningerne betragteligt i fjerde kvartal 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også