MedWatch

MSD lukker ned for covid-19-vaccineprogram

To vaccinekandidater fra MSD har i et fase 1-forsøg ikke kunne matche andre covid-19-vacciner, og derfor lukker selskabet nu ned for den videre udvikling.

Foto: MSD / PR

MSD har besluttet at stoppe udviklingen af sine to vaccinekandidater mod covid-19, efter at data fra et klinisk fase 1-studie har vist, at de to vaccinekandidater ikke kunne generere samme immunrespons som andre covid-19-vacciner.

Det skriver Bloomberg og selskabet bekræfter det i en meddelelse.

Det er udviklingen af vaccinekandidaterne V590 og V591, der er blevet stoppet.

MSD, der uden for Europa er kendt som Merck, vil i stedet fokusere sin covid-19-forskningsstrategi og produktionskapacitet på to terapeutiske kandidater, der går under navnene MK-4482 og MK-7110.

MK-4482 er ved at blive evalueret i et klinisk fase 2/3-studie og foreløbigt er det planen, at fase 2/3-studiet slutter i maj i år. MSD venter foreløbig effektivitetsdata i løbet af første kvartal.

For MK-7110 har foreløbige data fra et fase 3-studie vist mere end 50 pct. reduktion i risikoen for dødsfald eller åndedrætssvigt hos patienter, der er indlagt med moderat til svær covid-19. De endelige resultater fra studiet ventes i første kvartal af 2021.

I december annoncerede MSD en leveringsaftale med den amerikanske regering for at fremme produktionen og den foreløbige distribution af MK-7110.

Udover at arbejde videre med udviklingen og produktionen af de to kandidater, vil MSD fortsætte med at udføre forskning inden for covid-19, skriver selskabet i meddelelsen.

Aktien bliver sendt ned med 1,2 pct. i det amerikanske formarked.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier