Data fra senfaseforsøg med J&Js coronavaccine kan snart analyseres

Anthony Fauci, USA's ledende infektionsekspert, forventer, at Johnson & Johnson om en til to uger kan have indsamlet tilstrækkeligt med data til at begynde analysen af selskabets vaccine mod coronavirus.
Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714
Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714
AF RITZAU FINANS

Johnson & Johnson (J&J) har snart indsamlet nok forsøgsdata til, at man kan begynde at analysere på dataene fra senfaseforsøg af selskabets coronavaccine.

Sådan lyder meldingen fra Anthony Fauci, USA's ledende infektionsekspert. Han tilføjer, at dataene fra kan være klar allerede om en til to uger.

Det skriver Bloomberg News.

J&J har tidligere meldt ud, at man vil have mulighed for at analysere forsøgsdataene fra studiet med 45.000 deltagere i den sidste uge af januar eller i den første uge i februar.

Derefter vil selskabet skulle bruge to ugers tid på at analysere dataene og forberede ansøgninger til myndighederne i USA og andre steder i verden med henblik på at få tilladelse til brug af vaccinen i nødsituationer - såfremt vaccinen viser sig at være sikker og effektiv.

Herefter kan der gå flere uger, inden vaccinen opnår godkendelse.

Coronavaccinen fra Johnson & Johnson har potentialet til at blive den første vaccine, som kun behøver en enkelt injektion, hvilket gør det nemmere at udbrede vaccinen i stor skala, skriver Bloomberg News.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også