MedWatch

FDA-veteran bliver agenturets midlertidige topchef

Janet Woodcock kan FDA indtage hjørnekontoret som topchef.  Som minimum indtil en permanenet, politisk udpeget person er på plads.

Janet Woodcock har været en del af FDA siden 1994. | Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

Et amerikansk magtskifte betyder ikke kun udskiftning i det Hvide Hus men også på direktørposterne i offentlige myndigheder, hvor topcheferne er politisk udpeget.

Således er FDA nu forhenværende topchef Stephen Hahn ude af billedet, og en ny adm. direktør for FDA skal udpeges af Senatet. Indtil det er sket, vil industriveteranen Janet Woodcock fungere som agenturets midlertidige chef.

Woodcock tiltrådte første gang i den amerikanske lægemiddelmyndighed i 1994 og har i det meste af sin karriere fungeret som chef for Center for Drug Evaluation and Research (CDER). Senest har hun været en del af Operation Warp Speed - det amerikanske støtteprogram til at fremskynde udviklingen af vacciner og behandlinger mod covid-19.

Det er endnu uvist, hvornår en permanent afløser for Stephen Hahn kan være på plads, og ifølge amerikanske medier er netop Woodcock blandt kandidaterne til agenturets øverste post, hvor også tidligere vicedirektør Joshua Sharfstein er med i opløbet skriver blandt andet branchemediet Fiercepharma.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier