Sydbank: FDA-godkendelse til Darzalex Faspro positivt nyt

En indikationsudvidelse til Genmabs kræftmiddel Darzalex Faspro i USA er ikke helt uventet, men vil alligevel sende aktien højere, vurderer Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen.
Foto: Sydbank/PR
Foto: Sydbank/PR
Af Ritzau Finans

Godkendelsen fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, til Genmabs kræftmiddel Darzalex Faspro til monoterapi til en speciel form af amyloidose er positivt nyt for Genmab.

Det vurderer Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank.

"Det er noget af det, der udvider indikationen for Darzalex og bidrager til det potentiale, der er for Darzalex. Så det er helt sikkert positivt for Genmab," siger han til Ritzau Finans og tilføjer:

"Det er stadig inden for knoglemarvskræft, når vi taler Darzalex, at hovedparten af salget vil komme. Men når det er sagt, så vil det her amyloidose-bidrag også bidrage til det samlede Darzalex-salg, og det er jo positivt."

Søren Løntoft Hansen venter, at aktien vil outperforme det generelle marked moderat.

"Man har vist nogle positive data med Darzalex inden for amyloidose, og jeg tror heller ikke, at den her godkendelse kommer som den helt store overraskelse. Men jeg tror, at Genmab-aktien vil outperforme det generelle marked moderat," siger senioranalytikeren.

Fredag meddelte Genmab, at Janssen, der er biotekselskabets samarbejdspartner på visse områder, har fået FDA's godkendelse til, at kræftmidlet Darzalex Faspro kan bruges som enebehandling til en speciel form af amyloidose (Light-chain (AL) amyloidosis).

Amyloidose er kendetegnet ved aflejring af proteiner i kroppens organer og kan blandt andet give nedsat nyrefunktion eller hjertesvigt.

Det estimeres, at der hvert år er mellem 3000 og 4000 nye sygdomstilfælde i USA.

"Det er mindre end for knoglemarvskræft, og det er stadig en relativt lille sygdomsindikation. Jeg har et topsalgspotentiale på 500 mio. dollar i den her indikation. Det kan sagtens vise sig at være for konservativt, men det er det potentiale, jeg har inden for den her indikation," siger Søren Løntoft Hansen.

Ansøgningen til FDA blev indsendt i oktober i sidste år. I november samme år blev der søgt om godkendelse hos Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA).

Af meddelelsen fredag fremgik det samtidig, at Genmab vil modtage 30 mio. dollar i milepælsbetaling fra Janssen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også