Sydbank ser positivt signal i Alzheimers-forsøg fra Novo Nordisk - men risikoen er stor

Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, kalder det positivt, at Novo Nordisk nu kaster sig officielt ind i kampen mod hjernesygdommen Alzheimers, men øjner også en risiko, fordi mange tidligere forsøg har fejlet.
Foto: Sydbank/PR
Foto: Sydbank/PR
af ritzau fiinans

Det sender et meget positivt signal, at Novo Nordisk nu sætter gang i et stort fase 3-forsøg med oral Semaglutid mod Alzheimers, men det er også med stor risiko.

Det vurderer Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank.

"Hvis det lykkes med det her studie, og man viser positive resultater, er der en massiv upside. Alzheimers-markedet er kæmpe stort, og der er ikke kommet nye midler ind de sidste mange år og med den aldrende befolkningsandel og udsigten til - desværre - at flere og flere får Alzheimers i de kommende år, vil det være et kæmpe marked, hvis man kan komme ind på det," siger han til Ritzau Finans.

Novo Nordisks fase 3-forsøg ventes at blive sat i gang i første halvdel af næste år og ventes at vare i cirka to år.

Det vil omfatte omkring 3700 patienter med et tidligt stadie af Alzheimers og skal undersøge effektiviteten og sikkerheden sammenlignet med placebo.

Ifølge Søren Løntoft Hansen er der dog en vis risiko, fordi der de seneste mange år er blevet undersøgt et væld af midler til behandling af Alzheimers, som alle har fejlet.

"Nøglehullet er ekstremt lille her. Når man iværksætter sådan et Alzheimers-studie, er det selvfølgelig med stor risiko for, at et sådant studie også fejler. Det skal man som investor være opmærksom på," siger han.

Novo-aktien stiger torsdag eftermiddag 3,6 pct. til 440,20 kr.

"Investorerne reagerer på det positive signal, man sender om troen på, at man måske har en mulighed for at få et ben ind på det her marked. Det er signalværdien i det," siger Søren Løntoft Hansen.

Senioranalytikeren vurderer dog, at Alzheimers-indikationen kun i et begrænset omfang vil være indregnet i værdiansættelsen af aktien, fordi sandsynligheden for succes er så lille qua historikken med tidligere potentielle Alzheimers-midler.

Fase 2-forsøg med Victoza skuffede

Tidligere har forskere fra Imperial College London undersøgt GLP1-analogen Liraglutid, også kendt som Victoza, til behandling af Alzheimers. Men i november viste et såkaldt proof-of-concept fase 2-studie, at Victoza ikke levede op til forventningerne, da det ikke nåede sit primære endemål om at forbedre glukosemetabolismen i forhold til placebo.

Studiet viste dog forbedrede kognitive funktioner på nogle parametre, hvilket var det sekundære endemål.

"Jeg går ud fra, at det man har set i det studie, og det man kan se i de her store hjertekarbivirkningsstudier, hvor man udover at se på hjertekarbivirkningen også ser på andre effekter på kroppen, herunder hjernen, har været udslagsgivende for, at man nu iværksætter det her studie og sender det her meget positive signal," siger Søren Løntoft.

Novo Nordisk starter fase 3-forsøg med tablet mod Alzheimers 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også