MedWatch

Pfizer får godkendt coronavaccine til brug i Storbritannien

Alliancen mellem Pfizer og Biontech har fået grønt lys af sundhedsmyndighederne i Storbritannien til betinget brug af deres coronavaccine.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Amerikanske Pfizer og den tyske partner Biontech har fået en midlertidig nødgodkendelse til brug af deres coronavaccine i Storbritannien.

Det skriver de to selskaber i en meddelelse.

Det er den britiske myndighed Medicines & Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA), der er en underafdeling af de britiske sundhedsmyndigheder, der har givet nødgodkendelsen.

I de kommende dage venter de to selskaber, at flere sundhedsmyndigheder rundt om i verden vil træffe beslutninger om deres covid-19-vaccine.

I oktober indgik Pfizer og Biontech en aftale med Storbritannien om 40 mio. doser af vaccinen. Selskaberne venter, at de første doser kan blive leveret i Storbritannien i de kommende dage, og at alle 40 mio. doser vil være leveret i 2021.

I november viste Pfizer og Biontechs studie af 44.000 personer, at vaccinen forhindrede 95 pct. af de symptomatiske covid-19-tilfælde.

De to selskaber har allerede søgt om en hastegodkendelse hos både de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA og den europæiske pendant.

FDA vil diskutere ansøgningen på et møde den 10. december, mens Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, vil træffe en afgørelse om godkendelsen senest den 29. december.

EMA lover at give svar angående Pfizers coronavaccine inden nytår 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 33

Tirsdag, onsdag og torsdag stod i regnskabernes tegn. Tirsdag morgen nedjusterede Demant, onsdag kom Lundbeck og Coloplast med kvartalstal, og torsdag valgte GN, ligesom konkurrenterne, også at nedjustere. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier