MedWatch

J&J søger om vaccinegodkendelse i Canada

Samme dag, som Johnson & Johnson søgte om at få en mulig vaccine mod coronavirus godkendt i EU, har selskabet også indleveret en ansøgning i Canada.

Foto: Luis Robayo/AFP/Ritzau Scanpix

Den amerikanske medicinalvirksomhed Johnson & Johnson har søgt om godkendelse af sin kandidat til en coronavaccine hos de canadiske sundhedsmyndigheder, Health Canada.

Det skriver landets premierminister, Justin Trudeau, tirsdag på sin Twitter-profil.

"Alt dette er lovende, og det betyder, at vi nærmer os slutningen på denne krise. Men vi er ikke der endnu," advarer regeringschefen dog.

Han betoner også, at canadierne skal blive ved med at følge retningslinjerne for at inddæmme smittespredning med coronavirus - at holde afstand og sørge for god håndhygiejne.

I forvejen har Pfizer, Moderna og AstraZeneca alle tre søgt om godkendelse af deres respektive vacciner i Canada, bekræfter Justin Trudeau også i et tweet.

Her lyder det endvidere, at såfremt Modernas vaccine mod coronavirus er sikker og bliver godkendt, vil landet få del i virksomhedens første produktionspulje.

Vaccinen, skulle den blive godkendt, kommer som et lys i mørket for Canada, der som mange andre lande har været hårdt presset af coronapandemien igennem foråret.

I alt har landet registreret 381.505 smittede med coronavirus.

Johnson & Johnson har indgået aftaler med mange lande om vaccinelevering, såfremt deres kandidat godkendes.

Også Danmark er tiltrådt en aftale i EU-regi, som Johnson & Johnson har indgået. Den betyder, at over fem millioner borgere kan vaccineres, hvis vaccinen godkendes.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 33

Tirsdag, onsdag og torsdag stod i regnskabernes tegn. Tirsdag morgen nedjusterede Demant, onsdag kom Lundbeck og Coloplast med kvartalstal, og torsdag valgte GN, ligesom konkurrenterne, også at nedjustere. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier