MedWatch

Tech-milliardær kaster sig over psykedeliske lægemidler

Peter Thiel, der har tjent sin formue inden for tech-industrien, har for anden gang inden for et par måneder investeret i et biotekselskab, denne gang et tysk et af slagsen, som udvikler psykedeliske midler til behandling af psykiske sygdomme.

Foto: J. Scott Applewhite/AP/Ritzau Scanpix

Den tyske biotekvirksomhed Atai Life Sciences har sikret sig 125 mio. dollar fra et investorsyndikat, som blandt andet inkluderer rigmanden Peter Thiel, som blandt andet har tjent sin formue på at investere i Facebook.

Det skriver Endpoints.

Selskabet forsker og udvikler inden for psykedeliske stoffer som behandlinger for psykiske lidelser som depression og angst. Eksempelvis er et af de nyeste projekter hos virksomheden at bruge stoffet MDMA som en terapi mod posttraumatisk stress, PTSD.

Atai er langt fra det eneste selskab, som på ny prøver at udforske euforiserende stoffers potentielle positive effekt på, men ifølge topchef Christian Angermayer, er det den største private finansieringsrunde inden for psykedeliske lægemidler nogensinde.

Peter Thiels investering i Atai kommer kort tid efter, at han også postede penge i antistofproducenten Abcellera.

Tidligere har han også slået sig sammen med Merck i udnyttelsen af sundhedsdata igennem sit selskab Palantir Technologies, som er specialiseret i databehandling, og flere gange er landet i mediernes søgelys for det samme.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier