MedWatch

Takeda vil importere 50 mio. doser af Modernas coronavaccinekandidat

Japanske Takeda udvider aftale om salg af coronavacciner i landet gennem endnu en distributionsaftale med et amerikansk selskab.

Foto: Kim Kyung Hoon/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter aftale med den japanske regering vil den japanske medicinalgigant Takeda importere 50 mio. doser af den amerikanske biotekvirksomhed Modernas vaccinekandidat mod coronavirus.

Det skriver Takeda i en meddelelse, hvor det fremgår, at planen er at importere og distribuere vaccinedoserne fra første halvår næste år.

Det er Takedas ansvar at opnå de nødvendige myndighedsgodkendelser, før distributionen kan begynde. Moderne vil dog bidrage, skriver selskabet.

Takeda har også indgået en aftale med det amerikanske vaccineudviklingsselskab Novavax om produktion af Novavax’ vaccinekandidat.

"Vi har valgt at samarbejde med Novavax og Moderna, som begge har lovende vaccinekandidater, og vi vil fortsat understøtte det globale modsvar til covid-19 gennem forsknings- og udviklingsaktiviteter på tværs af Takea," siger Rajeev Venkayya, direktør for den globale vaccineforretning hos Takeda, i meddelelsen.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier