MedWatch

Galecto Biotech havde første handelsdag på børsen – hentede op til 622 mio. kr.

Biotekselskabet Galecto Biotech gik på børsen i New York torsdag. Noteringen indbringer op til 622 mio. kr.

Hans Schambye, medstifter og adm. direktør i Galecto Biotech. Foto: Henriette Bonde

Det dansk-svenske biotekfirma Galecto Biotech, der har Dansk Bioteks formand Hans Schambye som adm. direktør og medstifter, gik torsdag, på Nasdaq-børsen i New York og henter et trecifret millionbeløb.

Det skriver Galecto Biotech i en pressemeddelelse.

Selskabets aktier bliver udbudt til 15 dollar stykket, og selskabet sælger aktier for i alt 85 mio. dollar plus aktieoptioner for 12,75 mio. dollar.

Det giver en samlet indtægt på 97,75 mio. dollar eller 622 mio. kr., såfremt aktieoptionerne bliver udnyttet.

Galecto Biotechs første handelsdag kommer tre uger efter, at MedWatch rapporterede, at selskabet gjorde klar til en børsnotering, og blot fem uger efter, at selskabet hentede 400 mio. kr. hos en række venturefonde.

De mange nye penge skal gå til udviklingen af selskabets hovedkandidat GB0139 samt den øvrige pipeline.

GB0139 er en inhalationsbehandling mod fibrotiske lungesygdomme, som bliver afprøvet i fase 2b mod idiopatisk lungefibrose (IPF).

Resultaterne fra det studie skal lande i 2022, og midlet har både i EU og USA fået særstatus som en orphan drug-lægemiddelkandidat, hvilket medfører en række fordele, herunder hurtigere sagsbehandling hos de regulatoriske myndigheder.

Derudover har selskabet en række andre lægemidler under udvikling, herunder GB1211 mod fedtleversygdommen NASH, og som for nylig bestod et fase 1-studie.

Galecto Biotechs beslutning om at lade sig børsnotere i USA lå allerede i kortene, da selskabet i starten af året fusionerede med det amerikanske biotekfirma Pharmkea, som sikrede Galecto Biotech en base i USA, hvorfra en eventuel børsnoteringen kunne foregå.

Galecto på vej på børsen i USA: Vil hente op til 630 mio kr

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier