MedWatch

Sværere end ventet for Bavarian Nordic at rejse penge til coronavaccine

Bavarian Nordic har ikke som håbet været i stand til at sikre tidlig finansiering til udviklingen af en potentiel coronavaccine baseret på danske Adaptvacs teknologi, skriver dagbladet Børsen.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Ambitionerne om at levere markedets bedste vaccine mod coronavirus har foreløbig lidt et knæk hos Bavarian Nordic og samarbejdspartneren Adaptvac.

I hvert fald har Bavarian Nordic ikke formået at rejse de penge, som er forudsætningen for at bringe projektet videre.

Det siger Rolf Sass Sørensen, chef for investor relations i Bavarian Nordic, til dagbladet Børsen.

Bavarian Nordic skal som minimum hente 2 mia. kr., og selskabet har fra start sagt, at pengene skal komme ude fra, da biotekselskabet ikke ønsker at finansiere projektet egenhændigt.

"Vi vil ikke gamble med aktionærernes penge. Hvis du forestiller dig, at covid-19-pandemien potentielt set er væk om to år, så er det mange penge at bruge," siger Rolf Sass Sørensen til avisen.

Bavarian Nordic håber at rejse pengene fra offentlige og private fonde såsom Bill & Melinda Gates Fonden, ligesom også det amerikanske bioforsvarsorgan Barda kan være en kilde til finansiering, skriver Børsen.

Bavarian afventer penge til coronavaccine: Sætter ikke gang i studier, før de er hjemme

Dansk coronavaccine kan være klar inden udgangen af 2021

Vaccineselskab skyder til vejrs på børsen efter milliardaftale om coronavaccine Bavarian og Adaptvac indgår endelig aftale om coronavaccine på 1 mia. kr. 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier