MedWatch

Medicinrådet afviser Darzalex-kombi: For dyrt trods bedre effekt

Prisen på en kombination af Genmabs Darzalex med tre andre lægemidler er for høj i forhold til, hvor godt kombinationsbehandlingen virker, vurderer Medicinrådet, der derfor onsdag valgte ikke at anbefale, at den tages i bred anvendelse som behandling af knoglemarvskræft hos visse patienter.

Medicinrådet afviser Genmab-blockbusteren Darzalex i kombination med tre andre præparater som behandling af visse patienter med knoglemarvskræft. Foto: Lars Møller / Genmab / PR

Læger i Danmark kan ikke med Medicinrådets velsignelse tage Genmab-blockbusteren Darzalex (daratumumab) i kombination med tre andre præparater i brug, når de behandler visse patienter med knoglemarvskræft.

Det står klart, efter at Medicinrådet onsdag valgte at sige nej til at anbefale Darzalex i kombination med melphalan, prednison og Takeda’s Velcade (bortezomib) til nydiagnosticerede voksne med knoglemarvskræft, som ikke er egnet til højdosis kemoterapi med stamcelleterapi.

Til grund for afvisningen henviser prioriteringsorganet til prisen på lægemidlet, der ifølge rådet er ”for høj” i forhold til den behandling, man anvender i dag.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier