MedWatch

Analytiker: Novo Nordisks nye insulin kan blive flerdobbelt blockbuster

Det ugentlige insulin icodec har potentialet til at blive endnu en megasællert for Novo Nordisk, vurderer Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker hos Sydbank.

Foto: Sydbank/PR

Hvis tingene flasker sig, kan Novo Nordisk stå med endnu et blockbusterprodukt på hånden i form af det nyudviklede ugentlige insulin icodec.

Det vurder senioranalytiker Søren Løntoft Handen fra Sydbank, skriver Dagens Pharma.

Han går endda så langt som til at udråbe midlet til en potentiel multiblockbuster, hvilket dækker over midler, der årligt omsætter for mindst 2 mia. dollars.

"Det skyldes blandt andet, at Novo Nordisk med udviklingen af deres ugentlige insulin har et ret så stort forspring i forhold til de andre konkurrenter, så der er mulighed for at kunne sætte sig tungt på det her marked, inden de andre spillere kommer ind på det," siger Søren Løntoft Hansen til mediet.

Novo Nordisk kunne tidligere på måneden fremvise uddybende fase 2-data for lægemiddelkandidaten, der i et studie viste blodsukkerregulerende effekt på niveau med verdens mest benyttede langtidsvirkende insulin, Sanofis Lantus, i patienter, der ikke tidligere har modtaget insulinbehandling.

Novo Nordisk uddyber positive fase 2-resultater med ugentlig insulin

Novo Nordisk satser på nyskabende insulin: "Mange læger sagde, vi var skøre"

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier