MedWatch

USA's myndigheder åbner for import af canadisk medicin for at sænke priserne

De amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA har nu ryddet den sidste regulatorisk blokade for import af canadisk medicin til USA, men hvorvidt det vil få nogen effekt på medicinpriserne i USA er stadig op til stor debat.

For Donald Trump er import af medicin fra Canada en central del af forsøget på at sænke medicinpriserne. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP / AFP

Planer om, at de amerikanske stater skal have mulighed for at importere billigere medicin fra Canada, har efterhånden været undervejs i lang tid, men nu ser det ud til, at amerikanerne er kommet et skridt nærmere. I hvert fald har FDA nu udstedt de sidste nye regler, som gør det muligt.

Det skriver Endpoints.

De nye regler kræver, at stater, territorier, indkøbere med mere skal sætte nye programmer op for at kunne søge om importtilladelser, som skal gå igennem flere trin, før de kan komme frem til forbrugerene. Blandt andet skal de ompakkes og testes, ligesom de skal kunne demonstrere en siginfikant reduktion i omkostningerne.

Den omstændige importproces har tidligere vakt stor kritik fra både myndighedsrepræsentanter og politikere.

Canadisk import af medicin er en markant del af af Donald Trumps plan om at reducere medicinomkostningerne i landet, men ligesom den langsommelige importproces har mødt kritik, er der også flere kritikere som sår tvivl om, hvor meget importen af canadisk medicin reelt set kommer til at påvirke medicinpriserne.

Trump lover USA's ældre 200 dollar til medicin i sundhedsplan

Trump giver med dekreter ordre til lavere priser på medicin

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier