Pfizer og Biontech regner med stor vaccineordre fra EU

EU fortsætter forhandlingerne med de medicinalselskaber, der er længst med en mulig coronavaccine. Nu melder Pfizer og samarbejdspartneren Biontech om fremskredne forhandlinger.
Foto: Carlo Allegri/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Carlo Allegri/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Pfizer og selskabets tyske samarbejdspartner Biontech har gennemført indledende drøftelser med EU om en leverance af 200 mio. doser coronavaccine, under forudsætning af at selskabernes vaccinekandidat færdigudvikles og godkendes af myndighederne.

Det fremgår af en meddelelse.

Drøftelserne omfatter desuden en option på yderligere 100 mio. doser.

"Pfizers og Biontechs forventede aftale med EU-Kommissionen er et vigtigt skridt mod vores fælles mål om at have millioner af doser vaccine mod covid-19 klar til sårbare befolkningsgrupper inden udgangen af året," siger Albert Bourla, formand og administrerende direktør for Pfizer, ifølge en meddelelse.

Selve udviklingen af vaccinen følger planen, og selskaberne vurderer, at de vil kunne indsende registreringsansøgning for vaccinen så tidligt som i oktober.

Godkendes vaccinen, regner Pfizer og Biontech med at kunne levere op til 100 mio. doser på verdensplan inden udgangen af 2020 og omkring 1,3 mia. doser inden udgangen af 2021.

Leverancerne til EU vil kunne indledes i slutningen af 2020.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også