MedWatch

MC2 foretager kovending og vælger partner til amerikansk lancering

Biotekselskabet MC2 Therapeutics satser trods tidligere udmeldinger på en amerikansk partner for gennembrud på det store marked efter en nylig FDA-godkendelse til selskabets psoriasisprodukt.

Foto: MC2 Therapeutics / PR

Det amerikanske medicinalselskabet EPI Health bliver spydspidsen i danske MC2 Therapeutics drømme om et gennembrud på det amerikanske marked for selskabets første godkende produkt, psoriasiscremen Wynzora.

Det skriver dagbladet Børsen.

EPI Health har allerede har en række dermatologiprodukter i porteføljen, og ifølge MC2-direktør Jesper J. Lange, så stiller aftalen ikke biotekselskabet ringere, end hvis det selv havde stået for salget.

Det havde nemlig betydet investeringer i oprettelsen af en salgsorganisation, og de penge kan – som det ser ud nu – altså spares, og kan blandt andet dække udgifterne til samarbejdet med EPI Health. For kun én måned siden lød det ellers, at virksomheden selv ville stå for salget.

"Vi besluttede os for, at vi selv ville tage os af salget, da vi så de gode fase 3-data, som var bedre end forventet. Når man sidder med så godt et produkt, mener vi, at det er en god mulighed for at opbygge et nyt globalt lægemiddelfirma. Så det er det, vi nu skal til at eksekvere på," sagde Jesper J. Lange til MedWatch i juli.

Wynzora blev godkendt af FDA i juli, og er aktuelt også til vurdering hos det europæiske lægemiddelagentyr, EMA, der ventes at træffe sin beslutning i 2021.

MC2 lægger an til amerikansk storoffensiv i slutningen af året MC2 får godkendelse fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder Leo-udfordrer sender psoriasiscreme til godkendelse i EU  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier