MedWatch

Novo Ventures øger sats på svampeselskab

Novo Holdings skyder nye penge i biotekselskabet F2G, der forbereder en markedslancering af et nyt svampemiddel.

Naveed Siddiqi, partner i Novo Ventures, får plads i bestyrelsen hos britisk-østrigske F2g. Foto: Novo Holdings / PR

Biotekselskabet F2G har fået 61 mio. dollars, godt 385 mio. kr., i kassen fra nye og eksisterende investorer.

Blandt sidstnævnte hører Novo Ventures, der siden 2016 har været involveret i virksomheden, der udvikler nye behandlinger mod livstruende svampeinfektioner og har opnået både orphan drug- og breakthrough therapy designation hos de amerikanske sundhedsmyndigheder til hovedkandidaten olorofim.

Også Sunstone var blandt de tidlige investorer i virksomheden, men venturefonden indtager ikke længere en fremtrædende rolle i det mere end 20 år gamle biotekselskab med base i England og Østrig.

Overskuddet fra den seneste kapitalrejsningsrunde, der er offentliggjort onsdag, skal gå til føre den kliniske udvikling af selskabets pipeline videre ligesom virksomheden også vil investere i at ruste organisationen til en forestående lancering af olorofim, der ifølge virksomhden kan blive det første svampemiddel i næsten 20 år, der er baseret på en ny virkningsmekanisme.

Hvor stort et beløb, Novo Ventures denne gang investerer i F2G er ikke oplyst. I stedet beskrives en 'stærk tilstedeværelse' af venturefonden i investeringsrunden, der er anført af Cowen Healthcare Investments.

Samfaldende med investeringen overtager Naveed Siddiqi, partner i Novo Ventures, fondens bestyrelsespost i virksomheden fra Martin Edwards, senior partner i Novo Ventures.

Novo og Novartis skyder penge i britisk biotekselskab

En dansk æra for biotekventure tæt på sin afslutning

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier