MedWatch

Norsk kræftfirma med danske forbindelser lander aftale til 720 mio. kr.

Biotekselskabet Lytix Biopharma, der udvikler et kræftmiddel i samarbejde med Center for Cancer Immunterapi på Herlev Hospital, har indgået en partnerskabsaftale på op til 720 mio. kr. med et amerikansk firma.

Lytix Biopharmas bestyrelsesformand Gert W. Munthe (tv.) og adm. direktør Øystein Rekdal (th.) Foto: Lytix Biopharma / PR

Det Oslo-baserede biotekselskab Lytix Biopharma har fundet en amerikansk partner, der sætter millioner på højkant for at få en bid af selskabets lægemiddelkandidat LTX-315.

Lytix Biopharma har således solgt rettighederne til at udvikle og sælge LTX-315 mod hudkræft til det amerikanske biotekselskab Verrica Pharmaceuticals, mens det norske selskab beholder rettighederne til andre indikationer.

Det melder selskaberne i en pressemeddelelse.

Aftalen med Verrica Pharmaceuticals kan løbe op i 720 mio. kr. (113,5 mio. dollar), hvoraf langt størstedelen er potentielle milepælsbetalinger.

Samtidig får Lytix Biopharma ret til royalties på mellem 10 og 15 pct. af salget af LTX-315 mod hudkræft.

LTX-315 er et middel mod flere forskellige kræftformer, som Lytix Biopharma blandt andet afprøver i samarbejde med Center for Cancer Immunterapi på Herlev Hospital i et fase 1/2-studie mod bløddelssarkomer – kræft i kroppens støttevæv, f.eks. muskler, bindevæv, fedtvæv og kar.

Verrica Pharmaceuticals vil nu også afprøve midlet mod hudkræftformerne basalcellekarcinom og pladecellekarcinom.

"Vi er svært tilfredse med at indgå dette samarbejde med Verrica Pharmaceuticals," skriver Øystein Rekdal, der er adm. direktør i Lytix Biopharma, i meddelelsen.

"Vores førende lægemiddelkandidat, LTX-315, har vist meget lovende effekt og sikkerhedsprofil hos kræftpatienter i fase 1/2-studier, og vi er glade for, at partnerskabet med Verrica vil udvide anvendelsesområdet for LTX-315," skriver han videre.

Lytix Biopharma gjorde sig bemærket sidste år, da selskabet formåede at overtale Jim Alisson, nobelprismodtager for sit arbejde med immunterapier mod kræft, som videnskabelig rådgiver.

Norsk kræfthåb og dansk topforsker sætter gang i fase 2-studie

Immunterapiens fader skal rådgive norsk selskab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier