MedWatch

Sydbank: Coronaeffekter bliver tydelige i kommende ALK-regnskab

Coronakrisen vil formentlig vise sig i regnskabstallene fra ALK onsdag morgen, vurderer Sydbank forud for regnskabet.

Foto: ALK / PR

Efter et første kvartal, hvor omsætningen steg over 10 pct. i danske kroner, er der lagt op til en flad salgsudvikling i andet kvartal.

"Vi venter, at salget vil være afdæmpet på grund af covid-19, da flere patienter efter vores vurdering har droppet besøget hos lægen på grund af nedlukningerne på mange markeder," skriver senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen i en optakt.

Estimater indsamlet af ALK viser, at analytikerne regner med en omsætning på 781 mio. kr. i andet kvartal mod 785 mio. kr. i samme periode året før.

Der ventes desuden et nogenlunde uændret driftsresultat (EBITDA) på 21 mio. kr. mod 24 mio. kr. i samme periode året før.

Med de resultater venter analytikerne, at ALK vil være godt på vej til at indfri sin prognose om en omsætning på 3,5-3,65 mia. kr. og et EBITDA-overskud på 200-300 mio. kr. i år. Således estimerer analytikerne et plus på 284 mio. kr. målt på EBITDA og en omsætning på lige under 3,6 mia. kr.

"ALK har ikke annonceret nogen ændring til helårsprognosen som følge af covid-19. Dermed bør den eksisterende prognose efter vores vurdering fortsat være inden for rækkevidde, og vi forventer derfor, at den bliver fastholdt," lyder konklusionen fra Søren Løntoft Hansen.

Vigtigt i den forbindelse er det dog, at markedet normaliserer sig igen oven på covid-19-udbruddet.

Selv skrev ALK i regnskabet for første kvartal, at det regnede med, at coronaeffekterne aftager i andet halvår, så patienterne igen kan besøge lægen uden væsentlige begrænsninger, og at det netop er en forudsætning for prognosen.

Samtidig erkendte ALK, at målet om en vækst på 10 pct. i Nordamerika var svært at nå som følge af coronasituationen, og at væksten i regionen derfor ventes at blive lavere.

Corona rammer ALKs injektionsforretning og forsinker forsøg – digitalt sats afbøder

ALK ser begrænset påvirkning fra coronaudbrud og holder fast i forventninger til 2020

Analytiker: "ALK vil lande i den absolut lave ende af 2020-prognosen"

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier