MedWatch

Novo Nordisk er verdens 7.-største medicinalselskab målt på markedsværdi

Danmarks største medicinalselskab, Novo Nordisk, lægger sig blandt den absolutte top, når man rangerer verdens medicinalselskaber efter markedsværdi. Virksomheden er dog faldet en plads siden sidste år.

Foto: Stine Tidsvilde / Ritzau Scanpix

MEDWATCH TOP100

Novo Nordisk er nu verdens syvendestørste medicinalselskab målt på markedsværdi, som er den samlede værdi på børsen af alle selskabets aktier.

Det viser MedWatchs årlige opgørelse over verdens 100 største medicinal- og biotekselskaber, som er udarbejdet i samarbejde med analysehuset S&P Global Market Intelligence.

Novo Nordisk havde en markedsværdi på 155,58 mia. dollar – 1023 mia. kr. – ved aflæsningstidspunktet.

Det betød, at selskabet landede én plads over sin største konkurrent, amerikanske Eli Lilly, der havde en markedsværdi på 142,34 mia. dollar – 936 mia. kr.

Novo Nordisk dumper overordnet set en enkelt plads ned af listen i forhold til sidste år, hvor selskabet var det sjettestørste medicinalselskab målt på markedsværdi.

Det skyldtes ikke, at Novo Nordisks markedsværdi er faldet – faktisk er den steget hele 33 pct. siden sidste års liste. Derimod er selskabet blevet overhalet af Abbvie, hvis markedsværdi er steget 61 pct. siden sidste opgørelse.

Markedsværdien er den samlede pris på alle Novo Nordisks A- og B-aktier baseret på den gældende aktiekurs. Det er således et udtryk for aktionærernes ansættelse af, hvad Novo Nordisks samlede aktiver er værd nu og i fremtiden.

Måler man verdens 100 største medicinal- og biotekselskaber på omsætning i stedet for markedsværdi, lander Novo Nordisk på en 17.-plads lige under Eli Lilly og langt under Abbvie.

Det er én placering bedre end sidste års liste, hvilket skyldes, at Novo Nordisk har overhalet Kåre Schultz' israelske medicinalselskab Teva på omsætning.

MedWatch Top100: Her er verdens største medicinal- og biotekselskaber i 2020

Ascendis træder ind blandt verdens 100 mest værdifulde medicinalselskaber

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier