MedWatch

Bredden og størrelsen på Genmabs partneraftale overrasker analytiker

Jyske Banks medicinalanalytiker er positivt overrasket over den partnerskabsaftale, som Genmab onsdag indgik med Abbvie. Både økonomien og omfanget af samarbejdet fremhæves.

Foto: Lars Møller / Genmab / PR

Genmabs 20 mia. kroner store partneraftale med amerikanske Abbvie, hvor det danske biotekselskab modtager knap 5 mia. kr. i forudbetaling, overrasker Jyske Bank positivt og medfører et løft i kursmålet til 2100 kr. fra før 1825 kr.

"Vi er positivt overrasket over bredden og størrelsen på aftalen. Aftalen giver Genmab muligheden for at fastholde deres stærke fokus på udvikling af nye produkter. Vi er grundlæggende positive på Genmab-casen, men holder fast i, at aktien er kørt lidt for hurtigt (+70%), siden bunden i marts på trods af det positive nyhedsflow," skriver analytiker Henrik Hallengreen Laustsen fra Jyske Bank i et notat.

Aftalen med Abbvie omfatter kræftmidlet epcoritamab, men også DuoHexabody-CD37 og DuoBody-CD3x5T4, som er i henholdsvis fase 1 og på vej i fase 1, samt udviklingen af fire nye produkter, hvor Genmab har ansvaret for fase 1-studierne, hvorefter AbbVie har en option på at få del i programmet.

"Med Abbvie har Genmab fået en stærk partner inden for hæmatologi og onkologi, som har historisk gode erfaringer med partneraftaler, stærk teknologisk platform og god kommerciel infrastruktur. Med aftalen sætter Abbvie sig på syv af de mest fremskredne produkter i Genmabs pipeline, som ikke allerede har en partneraftale. Kun HexaBody DR5/DR5 og enapotamab vedotin er tilbage til Genmab selv," skriver Henrik Hallengreen Laustsen.

Genmab-aktien steg onsdag 4,3 pct. efter annonceringen af aftalen.

Guggenheim sætter højeste Genmab-kursmål blandt analytikere

Efter et års forhandlinger fik Genmab det, som de ville have det

Genmab-direktør: Første fase 3-studie med epcoritamab ventes i år

Analytiker uddeler roser til Genmab: Super aftale og stærkt valg af partner

Genmab indgår kæmpeaftale med Abbvie – får 5 mia. kr. i kassen

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier