MedWatch

Lundbeck: Har aldrig set grundlaget for EU-bøde

Selvom EUs generaladvokat torsdag har anbefalet, at Lundbeck får en bøde på 700 mio. kr. i en konkurrencesag, så er sagen endnu ikke endeligt afgjort, påpeger Lundbeck, der fastholder sin uskyld.

Foto: Jens Dresling

Det er op ad bakke for Lundbeck, der torsdag har lidt endnu et tilbageslag i sin kamp mod en bøde på 700 mio. kr. fra EU-Kommissionen.

I en udtalelse er EU-Domstolens tyske generaladvokat, Juliane Kokott, nemlig nået frem til, at bøden skal fastholdes – ligesom også EU-Domstolens lavere instans, Retten, nåede frem til i 2016.

Den endelige afgørelse kan dog stadig få et andet udfald, da EU-Domstolen arbejder uafhængigt af generaladvokaten, og det er nu det halmstrå, som Lundbeck griber ud efter, skriver dagbladet Børsen.

Lundbeck fastholder således sin uskyld i sagen, hvor Lundbeck af EU-Kommissionen og Retten tidligere er blevet fundet skyldige i at have indgået konkurrenceforvridende aftaler, da medicinalselskabet betalte konkurrenter for at afholde sig fra at lancere generiske varianter af depressionsmidlet Cipremil.

"Vi har aldrig nogensinde set et grundlag for den bøde, der drejer sig om at opretholde nogle patenter og intet andet. Derfor synes vi, at det har været rigtigt at få den prøvet i alle de instanser man kan," siger pressechef Mads Kronborg til Børsen.

EU's generaladvokat holder fast i millionbøde til Lundbeck 

Mere fra MedWatch

Magnus Heunicke er smittet med corona

Sundhedsminister Magnus Heunicke er i selvisolation i Bruxelles, efter at ministeren har fået et positivt svar på en coronatest. Han deltog i en julefrokost i Sundhedsministeriet i fredags, hvorfra der også er et andet smittetilfælde, men smittekilden er endnu ikke fastslået.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier