MedWatch

Sydbank: Meget positive data for Genmab

Sydbanks medicinalanalytiker, Søren Løntoft Hansen, ser positivt på de nye data fra Genmab.

Foto: PR / Genmab

Biotekselskabet Genmab har i et fase 3-forsøg opnået positive toplinjeresultater i behandling af nyligt diagnosticerede patienter med AL-amyloidose, en sygdom, som fører til organskader, med Darzalex og tre andre cancermidler.

Resultaterne er meget stærke, vurderer Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank, og han peger på, at studiets resultater vil være med til at synliggøre værdien af Genmabs potentielle forretning ud over hovednummeret, der lige nu er behandlingen af knoglemarvskræft med Darzalex.

Fase 3- studiet, som omfattede 388 patienter, nåede de primære endemål om komplet hæmatologisk respons, en normalisering af blodværdierne, for 53,3 pct. af de patienterne, der fik kombinationsbehandlingen med Darzalex, sammenlignet med 18,1 pct. i kontrolgruppen.

"Det virker til at være nogle meget, meget stærke toplinjedata, Genmab leverer. Udover at der er et kæmpepotentiale inden for knoglemarvskræft, så er de her data i en anden sygdomsindikation, og det vil øge topsalgspotentialet for Darzalex, da der er en markant øget sandsynlighed for godkendelse til behandling af amyloidose. så rigtig positivt," siger Søren Løntoft Hansen.

Sydbanks analytiker fremhæver dog, at AL-amyloidose er en mere sjælden sygdom, med 3000-4000 nye diagnosticerede tilfælde om året i USA, ifølge Genmabs egne oplysninger, men tilgengæld har disse patienter ikke mange behandlingsmuligheder. Søren Løntoft Hansen har et topsalgspotentiale i indikationen på 500 mio. dollar om året.

"Det er en mere sjælden sygdom i forhold til forskellige kræftformer. Så patientpopulationen er mindre. Det, man dog skal være opmærksom på her, er, at der bortset fra kemoterapi og Dexamethasone faktisk ikke er andre behandlingsmuligheder. Derfor kommer Genmab ind på et marked, hvor der ikke rigtig er andre på. Og det øger potentialet for Darzalex."

På den baggrund kan man tilskrive yderligere værdi til Darzalex, som partneren Janssen har de globale salgsrettigheder til.

Derfor regner Sydbanks analytiker også med, at Genmabs aktie vil reagere positivt på nyheden fredag - relativt set.

"I en alt andet lige betragtning bør investorerne kvittere med en kursstigning, men aktien er allerede kørt godt op den senere tid," siger analytikeren og tilføjer:

"Noget af det, investorerne lige nu godt kan lide ved Genmab, er netop synliggørelsen af de værdier, som ligger ud over knoglemarvskræft for Darzalex' vedkommende."

Genmabs aktie er steget med 40 pct. i år, og den rundede i sidste uge for første gang nogensinde 2000 kr.

I studiet ved navn Andromeda fik patienterne Genmabs kræftmiddel Darzalex i kombination med tre andre kræftmidler, cyclophosphamide, bortezomib og dexamethasone, mens kontrolgruppen blot fik de tre øvrige midler.

AL-amyloidose, eller primær amyloidose, er sygdomme, hvor der ophobes et bestemt protein i patienterne, hvilket fører til organskader i eksempelvis lever, nyrer og hjerte og i nervevævet.

 

/ritzau/FINANS

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier