MedWatch

Sanofi vil sælge ud af sine millioner af aktier i amerikanske Regeron

For at finansiere større investeringer i Sanofis egen pipeline og tilkøb af nye produkter, vil Sanofi til at frasælge det meste af sin 20,5 pct. store ejerandel i det amerikanske biotekselskab Regeron.

Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix

Franske Sanofi, der konkurrer med Novo Nordisk på området for diabetesbehandling, planlægger at sælge de fleste af sine aktier i det amerikanske biotekselskab Regeneron.

Aktieposten på 23,2 mio. aktier eller 20,6 pct. af kapitalen i Regeneron har en værdi af næsten 13 mia. dollar beregnet på fredagens lukkekurs for det amerikanske biotekselskab, og tanken er, at provenuet skal styrke det franske selskabs muskler inden for forskning og opkøb.

"Beslutningen om at frasælge vores beholdning er på linje med vore tiltag for at øge værdien og for vore aktionærer. Vi mener, provenuet fra denne transaktion vil hjælpe os yderligere med vores evner til at gennemføre vores strategi om at drive innovation og vækst," siger Paul Hudsom, topchef i Sanofi, i en meddelelse.

I et interview med Financial Times uddyber Paul Hudson:

"Vi bør ikke være en passiv investor i et andet selskab. For os er det en stor mulighed for at omdirigere kapital til at gøre god forskning."

"Vi ønsker at udbygge vores pipeline organisk gennem forskning og udvikling og gennem opkøb," tilføjer han.

Sanofi, der først erhvervede ejerskab i Regeneron i 2004 i forbindelse med et forskningssamarbejde, som har kastet fem godkendte lægemidler af sig, vil stadig eje 400.000 aktier i biotekkoncernen og fortsat være forskningspartnere.

Regeneron har besluttet sig for selv at købe aktier for 5 mia. dollar fra Sanofi.

Sanofi har positive data med Darzalex-udfordrer

Macron kræver møde med Sanofis topchef efter vaccineløfte til USA

Sanofi-topchef: Amerikanere får coronavaccine først, fordi de har investeret i udviklingen

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier