MedWatch

Danish Crown-selskab har skabt gylden forretning i farmaindustrien

Danish Crown-selskabet Dat-Schaub er blevet det bedst indtjenende forretningsområde i koncernen - og det er blandt andet sket gennem salg af produkter til medicinalindustrien, skriver dagbladet Børsen.

I tarmslim fra svin findes stoffet heparin, der i medicinalindustrien bruges til at producere blodfortyndende lægemidler. Foto: Louise Herrche Serup

Forarbejdede restprodukter fra slagterier til medicinalindustriens produktion af blodfortyndende medicin er blevet en lukretiv forretning for det Danish Crown-ejede selskab Dat-Schaub.

Det skriver dagbladet Børsen, efter at den danske slagterikoncern forleden fremlagde det stærkeste halvårsresultat i koncernens historie.

Danishn Crown købte for fire år siden Dat-Schaub, og siden har selskabet øget omsætningen med 40 pct. og fordoblet bundlinjen, siger koncernchef Jais Valeur til avisen.

Dat-Schaub leverer blandt andet forarbejder svinetarme til pølser og salami, men har også medicinalindustrien på kundelisten, da der i grisenes tarmslim findes stoffet heparin, som kan bruges til at forhindre blodet hos mennesker i at koagulere, og som derfor anvendes i medicinalindsturien til produktion af blodfortyndende medicin.

Blandt de store medicinalkunder hos Dat-Schaub er blandt andre Leo Pharma, der trods sit fokus på hudsygdomme også markedsfører det blodfortyndende middel Heparin Leo.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier