MedWatch

Analytiker: Zealand Pharma får svært ved at indtage markedet med nødpen

Det amerikanske finanshus Jefferies er "forsigtige" med at tro på Zealand Pharmas første lancering af midlet dasiglucagon som nødbehandling mod akut lavt blodsukker på grund af hård konkurrence.

Foto: Zealand Pharma / PR

Zealand Pharma står foran en mulig første lancering af selskabets middel dasiglucagon i en nødpen mod akut lavt blodsukker i første halvår af 2021. Men hos det amerikanske finanshus Jefferies er analytikerne bekymret over konkurrencen på markedet.

"Vi er fortsat forsigtige givet planerne om at kommercialisere dasiglucogon i USA på egen hånd, især som en sandsynlig treer i markedet og 18 måneder efter konkurrenter, herunder diabeteskæmpen Eli Lilly," skriver analytiker Peter Welford i et notat.

Der er tre spillere på det marked, som Zealand Pharma skal ind på: Der er markedslederen Novo Nordisk, som sælger det 15 år gamle Glucagen Hypokit. Der er kometen Eli Lilly, som tager markedsandele med sin næsespray Baqsimi, der blev godkendt i sommeren 2019. Og så er der jokeren i det amerikanske biotekselskab Xeris, der angriber markedet med behandlingen Gvoke Hypopen, der blev godkendt i efteråret 2019.

Emmauel Dulac, adm. direktør i Zealand Pharma, har tidligere sagt til MedWatch, at konkurrenterne ikke bekymrer ham.

Han estimerer et topsalg af nødpennen på 220 mio. dollar eller 1,5 mia. kr. Jefferies estimerer, at værdien af nødpennen er 80 kr. pr. aktie beregnet på 90 pct. sandsynlighed for, at nødpennen bliver godkendt.

Jefferies ser et væsentligt potentiale i dasiglucagon som ingrediens i Beta Bionics kunstige bugspytkirtel, som skal afprøves i et fase 3-studie i 2020.

Desuden afprøves dasiglucagon som behandling af den sjældne sygdom medfødt hyperinsulinisme (CHI) i to fase 3 studier. Her ventes data i tredje og fjerde kvartal af 2020. Det giver en mulig godkendelse i andet halvår 2021, skriver Jefferies.

Børshusets anbefaling af Zealand, der også besidder andre lægemiddelprogrammer, er fortsat "hold" med et kursmål på 225 kr. Onsdag koster en Zealand-aktie 244 kr.

Zealand-chef skal overgå Novo og Eli Lilly: "Jeg er ikke bekymret"

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier