MedWatch

Zealand regner med kortvarige problemer for rekrutteringen af nye patienter

Mens det meste fortsat kører mere eller mindre som det plejer hos Zealand Pharma, så regner selskabet dog med at se nogle midlertidige effekter fra covid-19-pandemien på optaget af nye patienter i selskabets igangværende studier.

Foto: Zealand Pharma / PR

Mens de fleste ting fortsat kører mere eller mindre som de plejer hos Zealand Pharma med hensyn til kommunikation med FDA og rejsning af nye kapital, så regner selskabet dog ikke med at gå helt fri af påvirkninger fra covid-19-pandemien.

Således oplyser selskabet, at der nok vil komme nogle påvirkninger på studierne for de to lægemiddelkandidater glepaglutide og ZP7570 på den korte bane.

"Som det ser ud nu, tror vi hos Zealand også, at flere kliniske sites tilpasser sig til presset på hospitalssystemet og har sat screeningen efter nye patienter til studierne på pause. Som sådan regner vi med, at der vil være nogle effekter på den korte bane med hensyn til at få nye patienter inkluderet i studierne mod korttarmsyndrom," lyder det i meddelelsen.

Man understreger dog, at pandemien har haft minimal indflydelse for de patienter, som allerede er blevet indlemmet i studier for både korttarmsyndrom og et af selskabets andre, markante studier i medfødt hyperinsulinisme.

Selskabet regner heller ikke med nogen påvirkning på selskabets laboratoriearbejde, og som sådan forventer man ikke nogen længerevarende eller omfattende konsekvenser for forskningen og udviklingen i virksomheden på trods af det forventede pres på patientrekrutteringen.

Zealand Pharma sender blodsukkermiddel til godkendelse hos FDA

Zealand Pharmas blodsukkermiddel består fase 2-studie

Zealand Pharma henter 137 mio. kr. i rettet emission

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier