MedWatch

Zealand Pharma vinder auktion om falleret firma – køber insulinpumpe og 90 sælgere

Zealand Pharma har fået lov af en amerikansk domstol til at købe den konkursramte insulinpumpeproducent Valeritas for 159 mio. kr. Dermed overtager selskabet nu en salgsorganisation i USA.

Emmanuel Dulac, adm. direktør i Zealand Pharma. Foto: Zealand Pharma / PR

Zealand Pharma-topchef Emmanuel Dulacs mission om at købe en fuldt funktionsdygtig, amerikansk salgsorganisation er lykkedes.

Mandag vandt Zealand Pharma officielt en konkursauktion om den fallerede insulinpumpeproducent Valeritas og fik dermed en amerikanske domstols godkendelse til at opkøbe selskabet.

Det skriver Valeritas i en pressemeddelelse, efter at begge parter i februar annoncerede Zealand Pharmas opkøbsbud.

Det fremgår ikke eksplicit, om andre selskaber bød på Valeritas, men da købsprisen er den samme, som Zealand Pharma oprindeligt bød – 23 mio. dollar (159 mio. kr.) – tyder det på, at Zealand Pharma var den eneste bejler.

Emmanuel Dulac fortalte i sidste måned til MedWatch, at selskabet specifikt er interesseret i at overtage Valeritas' kommercielle organisation, som består af 90 amerikanske sælgere, der har adgang til de amerikanske diabeteslæger, som Zealand Pharma i fremtiden skal sælge sine produkter til.

Zealand Pharmas fremmeste kandidat er således blodsukkermidlet dasiglucagon, der skal bruges som nødbehandling til diabetikere med akut lavt blodsukker.

"Vi skal bygge vores egen organisation op for at lancere produktet, og Valeritas er en mulighed, som virkelig er i overensstemmelse med den strategi," sagde Emmanuel Dulac i februar til MedWatch.

Handlen forventes officielt at gå igennem i slutningen af april, skriver Valeritas.

John Timberlake, der er adm. direktør i Valeritas, skriver, at selskabet er glade for at have fået Zealand Pharma som nye ejere, og at selskabets ansatte "under nyt ejerskab er velpositionerede til at fortsætte med at arbejde hårdt for at forbedre levevilkårene for personer med diabetes."

Udover Valeritas' 142 ansatte, hvoraf 90 altså er sælgere, overtager Zealand Pharma også selskabets plasterlignende insulinpumpe V-Go, som solgte for 150 mio. kr. i de første ni måneder af 2019, inden Valeritas gik konkurs.

Zealand Pharma vil købe adgang til det amerikanske marked gennem falleret firma

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier